Fotovooropdesite.jpeg
b0N8A3945_Middel.jpeg
D43F63AE-F3E8-4D71-98EA-A01728CECA62_1_105_c.jpeg
previous arrow
next arrow

Historie

We zijn erg trots op ons vernieuwde, 80 jaar bestaande Vogelhuis. Dat willen we graaf vieren met al onze gasten. Zaterdag 17 mei is het zover, ’t Vogelhuis bestaat precies 80 jaar. Deze dag bieden we de gasten bij de koffie of thee een stuk jubileumstaart aan.

 

Wir sind sehr stolz auf unser komplett erneuertes, aber doch schon 80 Jahre bestehendes Vogelhuis und möchten dies das ganze Jahr über mit Ihnen als unseren Gästen feiern. Samstag, 17. Mai, besteht das Vogelhuis genau 80 Jahre. Wir bieten Ihnen dann bei Ihrem Kaffee oder Tee ein Stück unserer Jubiläumstorte an.

Dit is het jaar van de grootste verbouwing tot dan toe, beide serre's zijn vervangen door twee nieuwe serre's van uitmuntende kwaliteit, onder een van de serre's is een kelder van 75m2 gebouwd die dient als opslag ruimte.
Midden in het restaurant is een sfeervol openhaard gerealiseerd.
Ook de inrichting zoals verlichting, tafels en stoelen zijn vervangen.
De toiletten zijn compleet vernieuwd, er is o.a. een mindervaliden toilet gebouwd, ook de bar en het kleine restaurant ' binnen'. zijn 'op de schop' gegaan.
Het terras aan de zuidzijde is ook compleet vernieuwd met grote natuurstenen tegels, nieuwe terrasschotten en een vijver.

Restaurant Vogelhuis-Oranjerie bestaat 75 jaar! Het hele jaar wordt het jubileum gevierd. Paulus van der Vis, zijn zoon Anton en diens vriendin Chéra (Antons moeder is uit de firma gestapt maar is nog actief betrokken bij het bedrijf) zijn de zakelijke partners in ‘t Vogelhuis. De bedrijfsvoering is nog steeds zoals het al decennia gebeurt; gebaseerd op een hoge kwaliteit dienstverlening. Altijd klaarstaan voor de gast. Want die moet het naar zijn zin hebben. Verder een goede prijs-kwaliteitverhouding. Een heel uitgebreide kaart met naast vlees- en visgerechten veel vegetarische maaltijden, kindermenu’s en maaltijden waarbij rekening wordt gehouden met diëten en andere wensen van de gast. Zo’n uitgebreide kaart is uniek voor een seizoensbedrijf. Wat er op die kaart staat, moet natuurlijk van goede kwaliteit zijn. En daar staat de keuken van ‘t Vogelhuis garant voor. Alles wordt zelf gemaakt van uitstekende ingrediënten. En dat alles wordt gewaardeerd. Bijvoorbeeld in de vorm van veel vaste gasten. Het komt zelfs voor dat toeristen die veertien dagen op het eiland zijn, tien dagen bij Vogelhuis-Oranjerie lunchen en dineren…Ook de innovatie van het restaurant gaat door. In november 2009 bijvoorbeeld, met de wintersluiting, staat er weer het een en ander op stapel. Anton: ‘De gasten rekenen er op dat we elk seizoen hebben verbouwd of vernieuwd. Als we een keer een jaartje niets hebben veranderd, valt dat op. ‘Nichts umgebaut?’, is het dan…’

Chéra Grootjen, Antons vriendin, die al sinds 2001 meewerkt in het restaurant, treedt toe tot de directie van het bedrijf. Restaurant Vogelhuis-Oranjerie is in de loop van de jaren wederom diverse keren vernieuwd en vergroot. het bestaat uit een sfeervol restaurant met openhaard, twee serre`s en een groot terras, waar je ook kunt eten. Groepen tot 150 zijn welkom

De derde generatie Van der Vis dient zich aan in de vorm van Anton, Pauls zoon. In 1996 wordt de dan 25-jarige Anton van der Vis mede-eigenaar. Restaurant Vogelhuis-Oranjerie is inmiddels een populair restaurant op Texel. Texelaars, dagjesmensen en vakantiegangers, iedereen weet Restaurant Vogelhuis-Oranjerie te vinden..

De heerlijkste klassiekers

Als gast voel je je echt welkom in dit sinds 1934 bestaande horecabedrijf. Momenteel zijn Anton en Chéra – de derde generatie Van der Vis – samen met een gedreven team van medewerkers met veel plezier aan het werk om ieder van een heerlijke maaltijd tegen een vriendelijke prijs te voorzien. Neem een kijkje op de menukaart om te zien of er ook voor jou iets lekkers tussen staat. Een heerlijk lamsduo, de Jutterschnitzel of toch de krokante kabeljauwfilet in Texels bierbeslag? Onze klassiekers zijn het proberen waard.